dimecres, 22 d’agost del 2012

Educació i desmemòria del Batlle de Sóller



Cap insult als Prínceps i si els concentrats es veren insultats per la Guàrdia Reial, com a "Este es un hijo de puta" o "Puta" a una de les participants.


Recordem les històries i la   història passada per a comprendre el moment actual, que en Franco amb la seva dictadura repressiva i feixista s’encarrega de fer un salt amb tirabuixons, botant-se, en un tres i no res, la línia dinàstica successòria de la monarquia espanyola.

El comte de Barcelona D. Juan de Borbón, hereu legítim de Alfonso XIII, fou substitut pel seu fill que actualment regna com a D.Juan Carlos I, i preparat amb les distintes “Leyes y acatamiento a los principios del Movimiento Nacional”

La transició descafeïnada que visquérem , ja que la dreta estava prou encabronada perquè estava perdent els seus estatus de poder ( recordem que el febrer de 1981, tres anys després d’aprovar la Constitució, es tornaren sentir renou de sabres amb un intent de cop d’estat, del qual encara hi ha polítics i intel·lectuals  que dubten de quina posició hi va tenir  el rei ).

El poble espanyol -consultat en referèndum (muntat per la por que encara perdurava en segons quines persones que prou bé recordaven la guerra incivil i la repressió)-  fou el  que elegí ( amb llibertat d’expressió, no s’ho creu ni déu) el model que estem vivint ara, una monarquia constitucional. Això si que fou  llibertat d’expressió, Batlle Sr. Simarro.

Aquella elecció mediatitzada i manipulada de nou pels hereus dels guanyadors de la guerra incivil i els que acotaren el cap i tragaren.

Recordi que el primer president Sr. Adolfo Suarez, arriba a Ministro  Nacional del Movimiento, o sigui falangista i prop de l’Opus Dei ; i el passat polític de segons quins pares de la constitució, havien estat a governs repressius de la dictadura franquista i han durat fins al nostres dies inclusiu governant alguna comunitat autònoma; concretament la gallega el Sr (és un dir) Fraga Iribarne, qui segellà “La calle és mia” , més llibertat d’expressió.

Vostè Sr. Batlle , no pot parlar de llibertat d’expressió i menys d’insult gratuït,
En primer lloc, negar a l’Obra Cultural Balear,  una concentració , en contra de la llei de funció pública (recordant-li que al darrer plenari el PP va  votar en contra que el català fos un requisit pels funcionaris) , enviar-la al Castellet, amb una excusa infantil , davant un símbol i monument feixista, concretament el dia 17 de juliol, revetlla del cop d’estat, en contra del model legal elegit a les urnes (II república) que desembocà amb la guerra incivil. Provocació?
Monarquia o república?

Mai s’ha fet aquest referèndum que si tindria molt que veure amb la llibertat d’expressió, i la llibertat democràtica d’expressió

En quant a educació i  l’insult gratuït, li puc recordar Sr. Simarro que un dit alçat amb un gest obscè i sexual a cinc ciutadanes solleriques el dia de l’esbroncada a Josemon Bauzá,  quan vostè baixava amb el seu cotxe acabada la reunió de Deia, i  recordar-li que ho  va reconèixer en el seu perfil del facebook arrel d’una fotografia en el Bar Sa Picada, on unes cinc persones li feien el mateix gest, dedicant-li “Bon Dia Sr. Simarro”, i que posteriorment  al reconeixement, paraules seves: “Ho vaig fer de bon rollito”, el seu perfil fou esborrat.

Doncs nosaltres també de “bon rollito” diguérem que no volem la monarquia ni la continuïtat del Principe Felipe i a més no es va insultar a ningú , ja que el que si insultaren foren la guàrdia real, que a uns dels components li digué, por lo bajini es clar, “hijo de puta”; i el que a la fotografia del setmanari Sóller passat, concretament el que porta el casc, és el que va fer ostentació de la pistola a unes persones que ni estaven en el ple de la concentració.

Les consignes del manifestant eren  “Els mallorquins no tenim rei” i la pancarta deia “Jo també  sóc antimonàrquic”

Això, li agradi o no,  és llibertat d’expressió.

En quant al benefici turístic, si és el mateix que ens porta Juan Carlos I, que estiuejant a Mallorca ve tota la pijeria de los madriles i part de la mallorquina  ( gonellistes i botiflers) déu els cria i ells s’ajunten; amb l’estalvi de la despesa de manteniment del palau de Marivent ( un milió set-cents  mil euros anuals,  per quinze dies a l-anz)  podríem fer una bona campanya publicitària.

Acab amb  una afirmació, que hi ha massa gent que es considera demòcrata per imperatiu legal i que creu que con Franco se vivia mejor.

1 comentari:

  1. "A todos los que la presente vieren y entendieren, sabed: Que las Cortes Constituyentes, en funciones de Soberanía Nacional, han aprobado el acta acusatoria contra don Alfonso de Borbón y Habsburgo-Lorena, dictando lo siguiente:
    «Las Cortes Constituyentes declaran culpable de alta traición, como fórmula jurídica que resume todos los delitos del acta acusatoria, al que fue rey de España, quien, ejercitando los poderes de su magistratura contra la Constitución del Estado, ha cometido la más criminal violación del orden jurídico del país, y, en su consecuencia, el Tribunal soberano de la nación declara solemnemente fuera de la ley a don Alfonso de Borbón y Habsburgo-Lorena. Privado de la paz jurídica, cualquier ciudadano español podrá aprehender su persona si penetrase en territorio nacional.
    Don Alfonso de Borbón será degradado de todas sus dignidades, derechos y títulos, que no podrá ostentar ni dentro ni fuera de España, de los cuales el pueblo español, por boca de sus representantes elegidos para votar las nuevas normas del Estado español, le declara decaído, sin que se pueda reivindicarlos jamás ni para él ni para sus sucesores.
    De todos los bienes, derechos y acciones de su propiedad que se encuentren en territorio nacional se incautará, en su beneficio, el Estado, que dispondrá del uso conveniente que deba darles.
    Esta sentencia, que aprueban las Cortes soberanas Constituyentes, después de publicada por el Gobierno de la República, será impresa y fijada en todos los ayuntamientos de España, y comunicada a los representantes diplomáticos de todos los países, así como a la Sociedad de Naciones».
    En ejecución de esta sentencia, el Gobierno dictará las órdenes conducentes a su más exacto cumplimiento, al que coadyuvarán todos los ciudadanos, tribunales y autoridades."


    I una altre cosa, Juan de Borbó era el tercer fill varó d'Alfons XIII (quart si tenim el compte el germà nascut mort) i a més tenia dues germanes també majors que ell. En tot cas el legitim hereu seria Alfonso i no Juan però va renunciar per poder-se casar amb una plebea... altres que no tenen gaire dret veient els antecedents familiars no renuncien a esser futurs reis per el mateix.

    I tot això si no comtam els ilegitims, que n'Alfons com al seu net li agradava molt mullar

    ResponElimina