dissabte, 9 de juny del 2012

La repressió al carrer vulnerant els drets ciutadans




                     Desallotjament de "Sa Foneta" Ciutat de Mallorca- Qui son els violents?



Que el Comitè de Prevenció de la Tortura Europeu, hagi admès a tràmit l’informe sobre la “deriva repressiva” del Govern Català, amb l’artífex, ( i psicòpata ? apreciació meva) de Felip Puig Conseller d’Interior de la Generalitat, és  preocupant.

La repressió  està al carrer. Basta veure les darreres detencions de membres dels moviments independentistes a Mallorca per part del Delegat del Govern José Maria Rodríguez, arrel de diverses manifestacions: Diada de Mallorca, amb el judici que ben prest es farà a quatre militants . Endavant-Osan i SEPC (Sindicat estudiants Països Catalans), i  se’ls hi demanen entre dos i tres anys de presó i una multa de tretze mil euros. O dels fets a Bunyola amb l’esbroncada pacífica a Joserra Bauzá, on hi hagué quatre detinguts, o amb el desallotjament del centre social ocupat “Sa Foneta” a Ciutat de Mallorca amb un detingut i malmenat com es va poder veure a les fotografies i vídeos que circulen per la xarxa.

Bona notícia envers  a la repressió que es va produir a Bunyola, la jutgessa que instrueix el cas, ha demanat proves a la Guàrdia Civil per veure si la seva intervenció estava degudament justificada. En  un estat de dret, no es pot de cap de les maneres, emprar a les forces de seguretat  per uns interessos privats, i menys botar-se tot un grapat de lleis, Constitució Espanyola inclosa , quan  els mateixos que donen les ordres repressives , se n’omplen la boca quan els interessa, en canvi en altres moments, presumptament, se la poden botar i si ho fan no pot quedar dins la impunitat i la justícia té l’obligació de garantir aquests drets ciutadans. O sigui que els Fiscals corresponents, en cas de presumpció de delicte, haurien d’intervindre d’ofici, com fan en altres casos.

Respecte del que va passar a Sóller i la mostra de força, que es va fer, enviant els 14 Patrols de la Guàrdia Civil, per esporuguir   als “Quely-Borroka” , prop de quatre-cents que estàvem reunits a la plaça de la Constitució, ja en vaig escriure,  no em repetiré. Sols afegir, quin paperot, Joserra i els seus reunits d’amagatotis per Deià, quin paperot que el Batlle de Sóller es cobrís de glòria fent un gest ofensiu a uns ciutadans que estaven a la carretera de Deià, quin paperot que després ho reconeixes a la xarxa   i per acabar quin paperot que després digués que no era vera a un setmanari i demanés disculpes per si algú s’havia sentit ofès. Com quedam? diuen que “excusatio non petita, acusatio manifesta”.

Les situacions repressives  les he viscudes molt de prop, qui varem  patir la dictadura franquista i també, l’inici de la democràcia, on en el Govern de Adolfo Suarez, donaven prou llendera. Grisos i socials,  formen part d’un temps passat, però vist el vist, sembla que està retornant. Els intents de criminalitzar els moviments socials i reivindicatius que els fan nosa, per  justificar les detencions arbitràries i la repressió, és molt antic. Durant la dictadura, no mancava, estavem dins la il·legalitat.
Quan des de dalt,  envien als seus cans de presa degudament ensinistrats a crear por i terror, amb l’excusa barroera de l’ordre públic (  el desordre públic el creen ells), em porta a reflexionar.

Quan el Batlle de Sóller vol  fer una moció condemnatòria en un ple, envers l’esbroncades al President Joserra Bauzá,  i  part de l’oposició  fa una precisió  que no és acceptada – incloure diversos tipus de violència o condemnar el cop d’estat de 1936 o els insults  a un altre batlle de Sóller Joan Deu en una manifestació de constructors-   i no ho acceptaren aprovant-la, aplicant la majoria absoluta; Al·lè l’esperit democràtic.

Per cert, el cèlebre dit en forma d’insult a unes ciutadanes de Sóller, no deu esser cap tipus de violència tampoc, no? I la pujada de la música, per part d’un regidor del PP, perquè no se sentís el manifest d’APIMA, reclamant  una educació digna, el dia de la inauguració de la Fira de Sa Taronja,  a més de violent, és una falta d respecte, dos regidors de l’oposició hagueren de demanar que es baixés.

Ningú que realment  cregui  en la democràcia, no pot  tirar torpedes a la línia de flotació de l’estat de dret,  em refereix a conculcar els drets ciutadans pels seus interessos.

I en aquest cas, se’ls hi ha de cercar les pessigolles judicialment perquè no puguin quedar dins la impunitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada