dijous, 8 de març del 2012

Presentació del llibre “Dones Republicanes” de Margalida Capellà



                                       Moment de la presentació del llibre "Dones republicanes"                  

En el marc de la celebració del Dia de la Dona Treballadora, el passat dia 7 de març, en el Casal de Cultura- Museu de Sóller; el Col·lectiu Albaïna organitzà l’acte de presentació del dos volums “Dones republicanes” de Margalida Capellà, al que assistiren prop de seixanta persones. 

Obri la presentació Josep Bonnín escriptor i membre del Col·lectiu , qui es referí a la tasca feta per Margalida Capellà des de l’any 2003 sobre la investigació i entrevistes a Dones republicanes represaliades.
Margalida Capellà explica de quina manera havia anat confegint els dos llibres  amb les diverses entrevistes a Dones republicanes, que havien perdut homes, fills, germans, pares, després de la finalització de la Guerra Civil i la repressió que exercí la dictadura franquista.

Contà les experiències a què aquestes dones havien estat sotmeses: vexacions, empresonaments, maltractament físics i emocionals, inclusiu afusellaments. Explicà el drama humà que havien viscut i inclusiu esmentar que havia tingut problemes, ja que encara la por existia. Doncs algunes foren represaliades sense cap tipus de prova dels suposats “delictes” en contra del règim.

Posteriorment , hi va haver el torn de preguntes. Acaba l’acte amb un petit refrigeri i Margalida Capellà signà exemplars dels seus llibres.


            Public assistent i Margalida Capellà i Josep Bonnín
 El quadre  al fons de Maria Mayol, dona republicana d'esquerres i creadora del Foment de Cultura de la Dona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada